Paavilainen Superstock 600-luokan EM-avauksessa palkintokorokkeelle

Peetu Paavilaisen avaus viikonloppu Superstock 600-luokan EM-sarjassa Portugalin Estoril:ssa sujui hieman vaihtelevissa merkeissä. Lauantaina aamulla ajetussa ensimmäisessä aika-ajo osiossa Paavilainen piti pitkään halussaan nopeinta kierrosaikaa, mutta kaatui hieman ennen aika-ajon loppua eikä päässyt ajamaan viimeisiä yrityksiä. Iltapäivällä ajetussa toisessa osiossa lähes jokainen kuljettaja paransi aikaansa ja jälleen Pinamoto Racing:n kuljettaja piti paalupaikkaa hallussaan ihan viimeisille sekunneille asti, kunnes saksalainen tiimikaveri Leon Orgis tuli ohi ja vei paalupaikan. Näin ollen Paavilainen starttasi sunnuntain kilpailuihin kakkosruudusta. 

Portugalissa sää vaihteli koko viikonlopun ajan ja ensimmäinen kilpailu ajettiin sateen kastelemalla radalla. Nuori suomalainen nousikin johtoon noin kilpailun puolivälissä, kun kärjessä ajanut Orgis kaatui. Paavilainen piti johto paikkaa aina viimeiselle kierrokselle asti ja kävi siitä kovaa taistelua espanjalaisen Joan Diaz:n kanssa. Paavilainen kaatui kuitenkin harmittavasti viimeisen kierroksen alussa ja jäi näin ollen ensimmäisestä kilpailusta ilman pisteitä. 

Suomalaisen tiimi Pinamoto Racing teki kovasti töitä kilpailujen välissä, että sai pahasti vaurioituneen pyörän ajokuntoon toiseen kilpailuun. Toinen kilpailulähtö iltapäivällä ajettiin jo kuivalla radalla. Paavilainen putosi lähdön jälkeen muutaman sijan alaspäin, mutta osoitti jälleen hyvää vauhtiaan ja nousi kilpailun kärkeen. Muutama kierros ennen ruutulippua italialainen Alessandro Zetti nosti vauhtiaan huimasti ja kipusi Paavilaisen ohitse ajaen kilpailun voittoon. Ruutulipulla järjestys Zetti, Paavilainen ja Joan Diaz.  

Paavilainen nousee vakio 600 EM-sarjaan

Peetu Paavilainen vaihtaa Moto3-luokan 600 kuutioiseen. Paavilainen oli viime viikonloppuna Espanjan Cartagenan radalla testaamassa hallitsevan mestaritiimin Pinamoto:n kalustoa. Nuorukainen lähti testeihin tunnustelemaan mahdollisuutta siirtyä isompaan luokkaan kahden Moto3 vuoden jälkeen. Pinamoto:n tallipäällikkö Angel Pina vakuuttui nuorukaisen kyvyistä.

- Peetu pääsi hämmästyttävän nopeasti kiinni uuteen isompaan pyörään, ajotyyli on näillä 600 kuutioisilla pyörillä aikalailla erilainen kun Moto3 pyörillä ja tietysti siinä on vielä hiomista, mutta silti Peetu jäi parhaimmillaan täällä vain noin 3 sekuntia MM kuskeille, hämmästeli yllättynyt Angel. 

Paavilainen kirjoitti onnistuneiden testien jälkeen Pinamoto:n kanssa vuoden mittaisen sopimuksen vakio 600 EM-sarjaan. Suomalaisella on ensi kaudella lisäksi luvassa myös 1-2 villin kortin kilpailua MM-sarjaan.

- Meillä on kaudeksi 2019 todella kova paketti, kaikki kolme kuskia Peetu mukaan luettuna pystyvät taistelemaan osakilpailuvoitoista ja se ruokkii nuoria kaikista parhaiten eteenpäin, kertoi Angel Cartagenan varikolta testien jälkeen.

- On upeaa päästä näin kovaan porukkaan heti uuteen luokkaan siirtyessä, todellisia ammattilaisia kaikki ja mikä tärkeintä valmennus on huippuluokkaa. En malta odottaa seuraavia testejä tammikuussa, kun pääsen testaamaan uutta omaa pyörääni, kertoi Peetu sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. 

Vakio 600 EM-sarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Estoril:n radalla Portugalissa. Sitä ennen Paavilaisella on edessä kuitenkin vielä useita testiä päivä tiimin kanssa.  

Peetu Paavilainen Red Bull Rookies Cupin 13.

Peetu Paavilaisella oli vaihteleva viikonloppu Red Bull Rookies Cup:n kauden viimeisessä kilpailussa Aragonin Motorlandin radalla. Seurasimme Peetun sosiaalista mediaa viikonlopun ajan.

Aika-ajon jälkeen Peetu kommentoi viikonlopun avausta sosiaalisessa mediassaan näin: Tänään aika-ajoissa olin sijalla 11, toisissa treeneissä olin kolmas. Aika-ajoissa olin hyvässä vedossa, mutta viidennellä kierroksella sattui harmiton kaatuminen. Pyörä saatiin onneksi nopeasti kuntoon ja pääsin vielä ajamaan kolme aikakierrosta. En saanut enää parannettua aikaani, ja harmiksi viimeisellä kierroksella isosta ryhmästä pyyhkäsi viisi kaveria ohi. No kilpailuvauhti on varmaankin kohdillaan, luottavaisilla mielillä siis huomiseen kisaan. Lauantain kilpailussa ei ollut onnea mukana. 

 -Kylläpä oli vaikea kisa tänään. Maalissa sijalla 16. Ensimmäisellä kierroksella sijalla 12 pieni osuma kilpakaveriin ja seurauksena ulosajo ja ja viisi kaveria pyyhkäisi ohi ja jäin muutaman sekunnin ryhmästä. Loppu kisasta sain ryhmän kiinni, mutta tulos jäi kauas tavoitteista. Koitetaan huomenna uudestaan! Sunnuntaina Paavilainen paransi ajoaan ja sijoitustaan. -Tänään hyvä kisa ja kymmenes sija. Kärkiryhmän kanssa tiukkaa vääntöä koko kisan ajan. Pyörä saatiin toimimaan nyt tosi hyvin ja ajo tuntui muutenkin luistavan hyvin, pääsin heti alusta hyvään vauhtiin. 

Paavilainen päätti Red Bull Rookies Cupin kautensa ollen sarjassa sijalla 13. 

Peetu Paavilainen Red Bull Rookies Cupissa Misanossa sijalla 11.

MotoGP Red Bull Rookies Cup ajettiin viikonloppuna San Marinossa. Peetu Paavilainen kertoi sosiaalisessa mediassa viikonlopun kulusta.

-Misanon aika-ajoissa lähtöruutu 12, ero kärkeen 0.8. Erot olivat minimaaliset ja ajo kulki sijoitusta paremmin. Kisavauhti on kohdillaan. Pyörä saatiin toimimaan hienosti, parhaissa sektoriajoissa olin neljäs ja huippunopeuksissa olin toiseksi nopein, eli eväät huomiselle kisalle on ihan hyvät. Peetu päivitti lauantaina. Kisapäivän raportti ei ollut yhtä positiivinen mutta hyvät eväät Peetulta löytyy seuraaviin kisoihin Aragonissa. -Misanossa kisat ajettu. Maalissa sijalla 10, mutta ratarikoista yhden pykälän rangaistus lopputuloksissa 11. Ekat kierrokset olivat aika takkuisia tipuin jo sijalle 15, pääsin nousemaan takaryhmän kärkeen kuudennella kierroksella kärkiryhmä oli jo hieman karannut. Ajo kulki kuitenkin tuossa vaiheessa hyvin ja ajoin kärkiryhnään kiinni ero oli pienimmillään 1.7s. Renkaat alkoivat kisan loppupuolella loppua ja välimatka alkoi jälleen kasvaa. Viimeiset kierroksen oli selvä ero taakse sekä eteen joten koitin ajaa tasaisia kierroksia maaliin. Jossain vaiheessa oli kuitenkin tullut ratarikko josta sain yhden sijoituksen rangaistuksen. Parin viikon päästä sitten Aragonin Motorlandissa jälleen taistellaan.
© 2018 Peetu Paavilainen All rights reserved.